Als de Deerhound ergens ligt, vaak geheel opgekruld en schijnbaar slapend, dan kan het Deerhound_In_Huiszijn dat er plotseling een voorpoot uitgestoken wordt die je tegenhoudt. De bedoeling is duidelijk: er moet even geknuffeld worden. Deerhounds zijn echte kindervrienden en hoe kleiner de kinderen zijn hoe meer de honden erop gebrand zijn contact te hebben met ze. Bedenk wel dat een Deerhound geen speelgoed is en hij is zeker te groot om uitgelaten te worden door kinderen. Met andere huisdieren kunnen ze in de regel goed opschieten.

Een Deerhound pup mag absoluut niet te lang uitgelaten worden. Een pup groeit heel snel en de botten zijn nog zacht; met lange wandelingen zou u de pup letterlijk kapot kunnen lopen. Hoe verleidelijk het ook is, gun een pup de rust die hij nodig heeft om zo groot te kunnen groeien. Een volwassen Deerhound daarentegen heeft veel lichaamsbeweging nodig.

Een Deerhound heeft niet veel vachtverzorging nodig. Met een goede kam- en borstelbeurt eens per week verwijdert u de dode haren. Wilt u een nette Deerhound, dan moet u de lange haren op de oren eraf plukken, de voetjes met een schaar bijknippen en eventueel de onderbelijning een beetje bijwerken.